Follow by Email

Tuesday, 5 November 2013

i need a strengt.

so aku taktahu apa aku tulis inii malam, sb aku taktahu sape yg akan baca dan sape yg akan sinngah, sb aku bukan blogger nu them aku ada mood nak menaip. aku nak share pasal kehidupan aku sekarang nie yg bru masuk ke alam pekerjaan. dan dalam masa yang sama kawan2 aku yg lain semua prepare nak masuk belajar balik sambung degree, so alhamdulillah aku dapat kerja yg baik dari segi pemikiran aku, tapi aku banyak kene ubah cara hidup aku, kadang-kdang tuh rasa menyesal kadang2 tuh rasa suke, tapi bg aku sape-sape yg rasa bru je ada diploma tuh eloklah sambung degree, kerana jiwa kenal erti umur. kalau kau faham apa maksud aku. maksud yg cuba aku sampaikan,. aku yg berumur 21 tahun masuk ke alam pekerjaan, arggghhhhh mcm xbes sebab aku xdapat buat apa tenagers lain buat tapi aku tahu Tuhan Maha Adil Dia dah menyusun atur hidup aku dengan sempurna. untuk tuh je, mungkin aku akan selalu berblog lepas nie, do dupport me.

Saturday, 29 June 2013

sehari berdansa dengan hati

so pagi nie aku berblog , aku taktahu siapa akan singgah , cuma aku nak share benda yang dalam sehari bermacam macam perasaan yang aku rasa. pelik hairan ? bermula jam 11 harini adalah hari pertandingan nasyid mukmin peringkat negeri. jadi aku sebagai jurulatih pasukan bera turut mengambil bahagian. dan juga pasukan kuantan dimana bekas sekolah aku dulu . sebelum keputusan dan juga pertandingan yea aku rasa berdebar sebagai jurulatih . tetapi aku diselitkan perasaan yang sangat gembira apabila melihat waja orang yang pernah aku sayang satu ketika dahulu . senyum tak terkira walaupun aku tahu beliau xsegembira aku , jadi aku lupakan itu semu seketika dan fokus pada anak2 buah aku yang bertanding, asyabab pasukan dari kuantan di bawab bimbingan  cg tgku sifu aku telah membuat satu persembahan yg menakjubkan , terpukau aku . walau bagaimanapun anak buah dibawah kendalian aku tidak kurang hebatnya. bukan rexeki kami dan asyabab memnangi johan pertandingan tersebut dan kami di tempat yg ke dua tahniah diucapka, sesudah majlis kelihatan kelibat ayah aku datang melihat anak tirinya yang mewakili daerah maran , apakan daya hati aku sebak, sebab dulu aku pernah berada di pentas tapi x sekali pun dye menjenguk aku . sabarlah wahai hati. dah bermacam perasaan aku rasa dalam masa sehari. kemudian disambung dengan sukma 2013 dimana aku mewakili pahang dalam sukan futsal. jadi wis me luck , tuh jelah aku rasa nak share , salam.

Friday, 26 April 2013

wasiat untuk budak DIA

okay. dah lama xupdate . mcm biasalah aku nie bukan pandai bermadah kata . aku rasa selalu je nak update blog nie . tapi kerana kesibukan dunia aku xdk masa nak update .so tujuan aku update benda alah nie lepas aku baca blog classmate aku , rasa nak mengalir air mata , tapi dik kerana kejantanan aku , boleh lah nak tahan tuh . so 5 sem bersama dengan budak2 nie . kadang2 xpercaya aku boleh redah belaja akaun nie sampai sem 5 . kire boleh bangga lah jugak , tapi apa pun aku nak berterima kasih pada budak2 kelas aku yang banyak bantu aku , nak sebut nama xboleh , sebab bgi aku semua banya kak tolong aku .kallau lah korang ingat masa sem 1 atau 2 kite penah present pasal #threethingthatimportantinyourbeg so aku keluarkan 3 benda , wallet aku hp aku dan gambar yang aku lukis acah2 kprg semua ada. so korang dah separuh hidup aku , berjam2 aku mengadap korg je . spesel nya korang pada aku :) . jadi aku nak ambek kesempatan nie, nak mintak maaf kat korang kala2 aku ada buat salah terkasar bahsa , dan halalkan apa2 yang korang pernah bg aku secra sengaja ataupun tidak.okay ? aku harap lpas je 20 haribulan dan tarikh hantar report bukanlah titik kita bertemu buat kali terakhir , aku janji aku xkan lupa korang walaupun korang na lupa aku , so gudluck semua , :)

Sunday, 3 July 2011

melaka

erm . anan xpndai lagi senarnye nak main blog nie , tpi kali nie pnye post hrap kaorg ble ikut , hehe,erm anan nak share pasal anan g melaka , oppsss , bukan holiday , tapi hntr adik anan kat melaka , dye msuk blaja kat poli tuhhh . erm smbil melawat hehehe, erm ,anan g sane anan tdo umah kwn mak mase mak duk serawak dulu , baik dye , hehehe , umah dye kat duyung ke ap tah , anan pon tak taw , anan spentime ngan adik2 anan ngan abg anan , cam2 bende kterorg buat katsane , huuhu. bekayak lah naik bot lah ap lah mcm2 lah kannn. hehe , erm , anan xnk story bnyklah korg pon mest pena pegi , pas 2 hari kterorg bejalan , tblah masa hntr adik anan nie , aflah namenye , hmm , mase nak blah tuh mybe lah msing2 cover, tpi dlm hati msing2 sedey . yelah  tuh fist tme dye jauh ngan mak, hm ,korang doakan lah dye oke kat sane , smoge dye berjaya, bnyk senar anan nak cter , tpi mls nak taip pnjg2 , hahaha, erm , ap pon anan hepi g melaka ,bess, hehe, ha tpi anan kesian kat mak , dye skt kaki ,tpi biler nmpk tudung kaki oke lahhh , hehe, oklahhh tuh je anan nak ngarut kat cnie , by2, :)

Saturday, 11 June 2011

anan blaja buat blog :)

hmm ,ape spesel nye blog nie ekk , haha , anan pon tak taw tgk org bwt blog anan nak blog , hm ,sb ap anan nak bwt ? sb dye mls nak berdiarii , knp mls bwt diaari ?? sb tulisan buruk , nanti ssendiri bace pon xphm . haha .lgi 1 , anan neh kuat tacing ckittt , kdg2 tuhh nak ngadu susahh , baik ckp sorg2 je , anan pon phm ap mslh anan nanti . hope blog nie ble tman anan , and thanx lah kat iqa , hehe , sb dye edit blog nie , anan nie buta it , hehe, maklum lahhh , sserba serbi tak tawuuu , pandai adik dari anan , huhuh, ok , peace yawww !